American Peanut Butter Pancake

Dit recept voor peanut butter pancakes is een hele bijzondere. Het is namelijk het recept dat de Amerikaanse burgerrechtenactiviste Rosa Parks gebruikte. Het recept werd ooit gevonden tussen haar persoonlijke eigendommen. En wat blijkt? Mevrouw Parks had een voorliefde voor lichte, luchtige pannenkoeken met pindakaas die ontzéttend lekker zijn.

4 personen | 15 minuten

Ingrediënten

130 gram bloem
2 eetlepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
2 eetlepels suiker
1 ei
300 ml melk
85 gram Nibble Time Peanut butter creamy 
1 eetlepel olie of boter voor het bakeken

Voor erbij: Plakjes banaan en stroop

Rosa Parks was een Amerikaans burgerrechtenactiviste die beroemd werd door haar verzetsdaad in het gesegregeerde Amerika van 1955. Ze weigerde haar zitplaats achter in een bus af te staan voor witte passagiers, wat volgens de wet in Alabama verplicht was. Er volgde een rechtszaak, waarbij Parks uiteindelijk in het gelijk werd gesteld.

Dat stukje Amerikaanse geschiedenis kun je je kinderen dus mooi vertellen terwijl jullie samen deze verrukkelijke pannenkoeken maken. We weten zeker dat beiden erin zullen gaan als koek.

Bereidingswijze

Meng in één kom de droge ingrediënten en in een andere kom de natte ingrediënten. Dat wil zeggen: het ei, de melk en de pindakaas.

Meng de natte en droge ingrediënten kort door met een garde, tot je een homogeen pannenkoekenbeslag hebt. Niet te lang mixen, anders worden je pancakes taai.

Verhit een klein beetje olie in een koekenpan en giet er een soeplepel van het pannenkoekenbeslag in. Wacht tot er belletjes ontstaan op het oppervlak van de pannenkoek en keer ‘m dan om. Laat nog even garen aan de andere kant en schep de pannenkoek uit de pan.

Serveer de peanut butter pancakes met plakjes banaan en een beetje stroop. Of banaan en nog wat extra peanut butter. Eet smakelijk!