Banaan-pindakaasbrood

15 porties | 25 minuten

Ingrediënten

100g rozijnen
250g zelfrijzend bakmeel
2 tl bakpoeder
1 tl baksoda
1tl kaneelpoeder
100g zachte boter
150g lichte bastardsuiker
2 grote eieren
100g Nibble Time pindakaas USA – creamy
450g rijpe bananen
1 kleine banaan
75g pompoenpitten
75g ongezouten pinda’s

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C. Wel de rozijnen ± 15 minuten in 50 ml warm water. Laat ze uitlekken.
  2. Roer het bakmeel met de baksoda, het bakpoeder, de kaneelpoeder, de suiker en een snufje zout door elkaar. Mix met de handmixer de boter er doorheen tot een kruimelig mengsel.
  3. Klop de eieren met de pindakaas los. Pel de 450 g bananen en prak ze heel fijn. Schep ze door het ei en voeg het mengsel met de rozijnen, 50 g pompoenpitten en 50 g pinda’s aan het bakmeelmengsel toe. Spatel het goed door elkaar en doe het over in de vorm.
  4. Pel de kleine banaan en snijd hem overlangs middendoor. Leg de helften met de snijkanten naar boven op het beslag en druk iets aan. Strooi de rest van de pinda’s en de pompoenpitten over het beslag in de vorm en druk met vlakke hand iets aan.
  5. Bak het bananenbrood, in de voorverwarmde oven in ± 60 minuten bruin en gaar. Controleer 10 minuten voor het einde van de bereidingstijd of het brood niet te donker wordt. Verlaag de temperatuur zo nodig naar 160 °C.
  6. Neem het bananen-pindakaasbrood uit de oven en laat hem 10 minuten op een rooster in de vorm afkoelen Verwijder de vorm en laat het bananenbrood verder op het rooster afkoelen.

Bewaar het bananenbrood in aluminiumfolie of een passende goed afsluitbare trommel. Smakelijk!