Pindakaaskoekjes

18 stuks | 25 minuten

Ingredi├źnten

200g bloem
0,5 tl bakpoeder
0,5 tl baking soda
130g roomboter (op kamertemperatuur)
200g lichtbruine bastardsuiker
0,5 tl vanille-extract
1 ei (losgeklopt)
300g Nibble Time pindakaas USA – creamy

 

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 graden en bekleed de bakplaat/bakplaten met bakpapier. Meng in een kom bloem, bakpoeder en baking soda en zet dit even opzij.
  2. Doe de roomboter en basterdsuiker in een mengkom en mix dit net zolang tot het iets is toegenomen in volume en duidelijk lichter van kleur is geworden. Voeg nu het ei en vanille-extract toe en mix dit goed door.
  3. Schep dan lepel voor lepel het bloemmengsel er doorheen terwijl de keukenmachine/mixer blijft draaien. Voeg pas weer een lepel bloem toe als de vorige volledig is opgenomen. Als het deeg egaal van kleur is, kun je de mixer uitzetten.
  4. Vorm nu balletjes van het deeg met 2 eetlepels of een ijstang. Voor kleinere koekjes hou je de grootte van een mandarijn aan. Wil je lekker grote koeken, dan maak je de balletjes deeg dus ook groter.
  5. Leg 6 balletjes op het beklede bakblik. Zorg dat er zo’n 10 cm tussen zit want ze lopen nog uit. Druk de balletjes een klein beetje plat met een vork zodat er mooie streepjes bovenop komen.
  6. Schuif het bakblik in de oven en bak de koekjes 12-15 minuten. Ze zijn klaar als de zijkanten en bovenkant goudbruin zijn. Haal de koekjes uit de oven en schuif het volgende bakblik erin.
  7. Laat de koekjes eerst goed afkoelen op de bakplaat. Ze zijn nog zacht als ze uit de oven komen, maar worden steviger naarmate ze verder afkoelen. Als ze stevig genoeg zijn, verplaats je ze naar een taartrooster om volledig af te koelen.

Bewaar de Peanut Butter Cookies in een afgesloten koektrommel, maximaal een week. Als dat lukt…